TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Horvátlövő főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Falutörténet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Civil szervezetek


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Alapadatok
Képviselő-testület
Testületi ülés jegyzőkönyvei
Rendeletek
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Művelődési ház
Könyvtár
Orvosi rendelés


GAZDASÁG   
Helyi adó
Beruházások
Vállalkozások
Pályázatok
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Helyi hírek, felhívások


Pinka–völgye települései belterületi vízrendezése projekt
Forrás: Száraz Barnabás - Dátum: 2009. október 19.
2009. október 14-én a "Pinka–völgye települései belterületi vízrendezése projekt" ünnepélyes projektindítóját tartotta Pornóapáti, Horvátlövő és Vaskeresztes Önkormányzata.
Pornóapáti, Horvátlövő és Vaskeresztes községek önkormányzatai konzorciumot hoztak létre annak érdekében, hogy közösen pályázatot nyújtsanak be a települések csapadékvíz-elvezető rendszerének korszerűsítésére. A fejlesztés célja, hogy a térség vízgazdálkodásával összhangban, rövid- és hosszútávon egyaránt megoldottá váljon a települések szabályozott csapadékvíz-elvezetése, a víz okozta károk megelőzése.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által, a Nyugat-Dunántúli Operatív Programban (NYDOP) belterületi vízrendezésre kiírt pályázaton Pornóapáti, Horvátlövő és Vaskeresztes községek önkormányzatainak konzorciuma 224.450.150 Ft összegű támogatást nyert a "Pinka-völgye települései belterületi vízrendezése" című projekt megvalósítására.

A projektben érintett három településen a domborzati viszonyok, és a jelenleg meglévő vízelvezetési rendszer kiépítettsége és állapota miatt, főként a nyári időszakban, a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt, gyakran alakult ki belvíz- és csapadékelöntés. A meglévő árokrendszer nem képes elvezetni az utóbbi években jelentősen megnövekedett mennyiségű csapadékot. Emiatt a lezúduló eső rongálja az útpadkát, ahol nincs padka, ott alámossa az aszfaltot. Ennek következtében a belterületi utak állapota és minősége jelentősen és folyamatosan romlik.

A projekt céljai és hatásai:

Települési vízkárok szempontjából kritikus területeken kiépítésre kerülő, a lehulló csapadék mennyiségének elvezetésére alkalmas vízelvezető rendszer megépítésével megelőzhetőek további közlekedési problémák, útburkolati károk. A projekt megvalósulásával a lakosság biztonság- és komfortérzete is nő. A beruházás természetvédelmi szempontból is indokolt, hiszen a Pinka-mente, mely mindhárom települést érinti, a NATURA 2000 hálózat része. A megvalósítás hozzájárulhat a nyári turisztikai szezon eredményesebbé tételéhez is.

A projekt nyitórendezvényén részt vett Balogh József a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke; Horváth Jácint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója; Purker Walter, Pornóapáti Község Polgármestere; Kovács László, Horvátlövő Község polgármestere; Krancz Imre, Vaskeresztes Község polgármestere; valamint Dr. Linhárt Gábor, a települések körjegyzője.

Kivitelezés kezdete és befejezésének időpontja: 2009. július 14. – 2010. április 30.

További információk a projekttel kapcsolatban:     

www.nfu.hu - www.westpa.hu
                            
www.pornoapati.hu - www.vaskeresztes.hu - www.horvatlovo.hu


oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   
HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


KERESŐ   

GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás

 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail