TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Horvátlövő főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Falutörténet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Civil szervezetek


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Alapadatok
Képviselő-testület
Testületi ülés jegyzőkönyvei
Rendeletek
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Művelődési ház
Könyvtár
Orvosi rendelés


GAZDASÁG   
Helyi adó
Beruházások
Vállalkozások
Pályázatok
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Helyi hírek, felhívások


Pinka–völgye települései belterületi vízrendezése projekt
Forrás: Száraz Barnabás - Dátum: 2009. október 19.
2009. október 14-én a "Pinka–völgye települései belterületi vízrendezése projekt" ünnepélyes projektindítóját tartotta Pornóapáti, Horvátlövő és Vaskeresztes Önkormányzata.
Pornóapáti, Horvátlövő és Vaskeresztes községek önkormányzatai konzorciumot hoztak létre annak érdekében, hogy közösen pályázatot nyújtsanak be a települések csapadékvíz-elvezető rendszerének korszerűsítésére. A fejlesztés célja, hogy a térség vízgazdálkodásával összhangban, rövid- és hosszútávon egyaránt megoldottá váljon a települések szabályozott csapadékvíz-elvezetése, a víz okozta károk megelőzése.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által, a Nyugat-Dunántúli Operatív Programban (NYDOP) belterületi vízrendezésre kiírt pályázaton Pornóapáti, Horvátlövő és Vaskeresztes községek önkormányzatainak konzorciuma 224.450.150 Ft összegű támogatást nyert a "Pinka-völgye települései belterületi vízrendezése" című projekt megvalósítására.

A projektben érintett három településen a domborzati viszonyok, és a jelenleg meglévő vízelvezetési rendszer kiépítettsége és állapota miatt, főként a nyári időszakban, a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt, gyakran alakult ki belvíz- és csapadékelöntés. A meglévő árokrendszer nem képes elvezetni az utóbbi években jelentősen megnövekedett mennyiségű csapadékot. Emiatt a lezúduló eső rongálja az útpadkát, ahol nincs padka, ott alámossa az aszfaltot. Ennek következtében a belterületi utak állapota és minősége jelentősen és folyamatosan romlik.

A projekt céljai és hatásai:

Települési vízkárok szempontjából kritikus területeken kiépítésre kerülő, a lehulló csapadék mennyiségének elvezetésére alkalmas vízelvezető rendszer megépítésével megelőzhetőek további közlekedési problémák, útburkolati károk. A projekt megvalósulásával a lakosság biztonság- és komfortérzete is nő. A beruházás természetvédelmi szempontból is indokolt, hiszen a Pinka-mente, mely mindhárom települést érinti, a NATURA 2000 hálózat része. A megvalósítás hozzájárulhat a nyári turisztikai szezon eredményesebbé tételéhez is.

A projekt nyitórendezvényén részt vett Balogh József a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke; Horváth Jácint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója; Purker Walter, Pornóapáti Község Polgármestere; Kovács László, Horvátlövő Község polgármestere; Krancz Imre, Vaskeresztes Község polgármestere; valamint Dr. Linhárt Gábor, a települések körjegyzője.

Kivitelezés kezdete és befejezésének időpontja: 2009. július 14. – 2010. április 30.

További információk a projekttel kapcsolatban:     

www.nfu.hu - www.westpa.hu
                            
www.pornoapati.hu - www.vaskeresztes.hu - www.horvatlovo.hu


oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   
HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


KERESŐ   

GASZTRONÓMIA   
Étterem
Söröző, borozó


GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás

 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail