TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Horvátlövő főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Falutörténet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Civil szervezetek


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Alapadatok
Képviselő-testület
Testületi ülés jegyzőkönyvei
Rendeletek
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Művelődési ház
Könyvtár
Orvosi rendelés


GAZDASÁG   
Helyi adó
Beruházások
Vállalkozások
Pályázatok
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Cégtár


Név: A-Plant Hungary Kft.
Cím: 9796 Horvátlövõ, Cierje dűlő 212.
Telefon: +36 94/ 351-800
Fax: +36 94/ 351-828
Mobil: +36 30/ 908 7882
Email: aplant@funknet.cc
Profil: Szélerőmű park

A horvátlövői székhelyű A-Plant Hungary Kft. 1998 óta az ültetvénynevelésre kiválóan alkalmas Pinka-völgyében közel 200 hektárnyi területén gazdálkodik . Ügyvezetője dr. Árva Pál, a Kertészeti Egyetem egykori óraadó tanára, a Faiskolások Országos Egyesületének egykori elnöke. Munkáját 2 fő kertészmérnök, 13 fő kertész szakmunkás, 3 fő műszaki szakmunkás segíti. Az A-Plant Kft. tevékenysége faiskolai termelésre; szõlõ- és gyümölcs- (alma, körte-, birs-, szilva-, meggy-, cseresznye-, dió-) oltványok előállítására, szőlő-, gyümölcsültetvények korszerû technikával történő telepítésere, valamint szőlő- és gyümölcstermesztésre terjed ki. Fiatal ültetvényeiben almát, körtét, szilvát, meggyet, cseresznyét, diót, bodzát, feketeribiszkét, vörös borszőlőt termeszt.

FAISKOLA: Az A-Plant Hungary Kft. 10 ha alanytermő anyateleppel és 30 ha szőlő- és gyümölcs faiskolai területtel rendelkezik. Csonthéjas és almaalanyok valamint a nemes oltóvesszõk, mint alapanyagok megtermelésével oltással, szemzéssel állít elõ I. osztályú alma, körte, birs, szilva, cseresznye, meggy, dió gyümölcsfákat valamint szõlõoltványokat. Az A-Plant Hungary Kft. jegyeztette be 2000-ben a Magyarországon ideiglenesen engedélyezett fajták jegyzékébe a Colt cseresznye / meggy hibrid klónalanyt, valamint a Nyugat-Európában jól bevált, egységes növekedést adó Saint-Julien A szilva klónalanyt. A Kft. 2002-tõl fajtajogosultja a betegség- és fagyellenállása miatt perspektívikus Jupiter és Mars diófajtáknak. A németországi Weinsbergi Szőlő- és Gyümölcstermesztési Tan- és Kísérleti Intézettel, valamint a Geisenheimi Szõlõnemesítési Kutatóintézettel való kapcsolatunknak köszönhetően jogosultságot kapott a Dornfelder, Acolon, Cabernet Mitos, Cabernet Dorsa szõlõfajták és a Pinot noir fajta Gm 3, Gm11 és Gm 13 klónjainak törzsültetvényben való szaporítására.

ÜLTETVÉNYTELEPÍTÉS: Az A-Plant Kft. az ország egész területén telepít ültetvényeket. A növényanyag biztosítása mellett azok lézervezérlésű géppel való elültetését, az ültetvény megtervezését, szaktanácsadást is vállal. A lézervezérlésű ültetőgéppel való telepítésnek számos előnye van. A gyümölcs, szőlő és erdészeti ültetvények létesítésének ideje ősz és tavasz. Viszonylag kevés idő áll rendelkezésre a munkák elvégzéséhez, és az időjárási viszonyok is gyakran akadályozzák a munkákat. A lézeres ültetőgép akár napi 80-100 ember munkáját is képes elvégezni. Teljesítménye a sor és tőtávolság függvényében változik. Sűrű térállású (3, 5 X 1, 2 m) kultúrából naponta 10- 14 000db-ot, míg a nagyobb térállású növényekből (6 X 4 m) napi 6- 8 000 db-ot képes ilyen kis létszámmal szakszerűen elültetni. A gép a szélsőséges domborzati és talajtani viszonyok kivételével mindenütt jól tud dolgozni. A telepítendő területet simára kell elmunkálni, viszont nem kell előre kitűzni, mivel a sor és tőtávolságot maga a gép jelöli ki. Az ültetéssel egy időben lehetőség van starter műtrágya és talajfertőtlenítő-szer kijuttatására is. A növények az ültetéskor mindig a tőtávolságnak megfelelő helyre, ugyanolyan mélyre kerülnek. A gyökereket alig kell visszavágni, eredeti állapotban kerülnek a helyükre. A taposókerekek a nedves földet a gyökerekhez préselik, és a takarótárcsák felkupacolják az elültetett növényeket és nem szükséges azokat rögtön beöntözni. A nyílegyenes sorok lehetővé teszik a további ápolási munkák zavartalan elvégzését. A pontos, gyors, időben elvégzett munka eredménye a jól megeredt, egyöntetűen fejlődő, hiánymentes ültetvény.

GYÜMÖLCS- ÉS SZŐLŐTERMESZTÉS: Az A-Plant Kft. a soproni történelmi borvidékhez tartozó Vas-hegy térségében, a szomszédos Horvátlövő, Vaskeresztes, Felsőcsatár településeken 2000-től fogva saját ültetvényeket is telepít, amelyek közül 20 ha almaültetvény és 4 ha körteültetvény (Vaskeresztes) 2004-ben fordult termőre. Ezenkívül rendelkezik 13 ha csonthéjas ültetvénnyel (Vaskeresztes), 3 ha dió- (Felsőcsatár), 13 ha bodza- (Felsőcsatár), 1,6 ha feketeribiszke (Horvátlövő) és 4 ha szőlő törzsültetvénnyel (Horvátlövő), amelyek 2009-ig folyamatosan termőre fordulnak. A cég további 23 ha szőlő (Felsőcsatár) telepítésébe fogott, a későbbiekben további 8 ha feketeribiszke és 5 ha szilva ültetését tervezi. A társaság a térségben integráló szerepet tölt be; 14 környékbeli termelővel együttműködve mintegy 255 ha gyümölcs- és szőlőültetvény telepítését, ápolását, később a termény értékesítését fogja össze. A Kft. ill. a vele szerződéses viszonyban álló őstermelők rendelkeznek azon keskeny nyomtávú erőgépekkel és talajművelő, növényvédő eszközökkel (előmetsző- csonkázó gép, ...), amelyek az intenzív művelésre alkalmasak. Az egységes metszésmód, a szőlőültetvények korszerű fémkarós, huzalos támrendszere megkönnyíti a fitotechnikai műveletek elvégzését. A növényvédelmet – széleskörű összefogás keretében - agrometeorológiai növényvédelmi előrejelző rendszer segítségével oldják meg, mely Horvátlövő központtal került kiépítésre, és ugyancsak a korszerűséget és a környezetvédelmet szolgálja. Az intenzív termesztési mód, a perspektívikus fajták, az összefogással megvalósítható megfelelő gépesítettség (talajművelés, előmetszés, csonkázás, növényvédelem) magas termelékenységet tesznek lehetővé. Az együttműködés a művelésmód és a termesztéstechnológia megválasztásán túl, a jövőben kiterjed a betakarításra, a tárolásra, feldolgozására és az értékesítésre is. A Kft. termelőkkel a közeljövőben termelői és értékesítő szövetkezet létrehozását tervezi.

* A kis képekre kattintva megnézheti azokat nagyban is!Név: Hábetler Ignác
Cím: 9796 Horvátlövő, 48-as utca 39/C.
Telefon: +36 94/351 483
Mobil: +36 30/ 9753 988
Profil: Fuvarozás
Ömlesztett és barabos teheráruk szállítása.Név: Kovács László asztalos
Cím: 9796 Horvátlövő, 48-as utca 43.
Telefon: +36 94/351 498
Profil: Építéskivitelezés

A vállalkozás épületek asztalosipari kivitelezése, belsőépítészeti munkák végzése mellett bútorkészítéssel foglalkozik. Sajátos értéke, hogy rendelkezik a helyi népi kultúra hagyományos eszközeinek elkészítéséhez szükséges szakmai és technikai háttérrel. Lakóhelyén legjelentősebb munkái közé tartoznak a Szent Anna római katolikus műemlék templom renoválása során megújúlt faszerkezetek, a templom padjai, valamint a műemlék környezetben 2003-ban épített hősi emlékmű fából készült - nyitott kápolnát jelképező -szerkezete.
Név: Lipics Tibor kőműves mester
Cím: 9796 Horvátlövő, Pinka utca 1.
Telefon: +36 94/351 516
Mobil: 30 2326 265
Profil: Kőműves

A több mint tíz éve működő vállalkozás építőipari kivitelezésre szakosodott.  A szerkezetkész állapotig történő építési munkák mellett  felújítási és épületkarbantartási megrendeléseket is vállal.
Név: P.W Növénytermelő és Kereskedelmi Kft.
Cím: 9796 Horvátlövő, Petőfi Sándor utca 26/E.
Telefon: +36 94/351 799
Fax: +36 94/351 831
Mobil: 20 4585 436
Email: p.w.plant@axelero.hu

A P.W. Növénytermelő és Kereskedelmi Kft-t 1998-ban alapította Peter Willems holland faiskolai szakember. A cég telephelye a kiváló klimatikus adottságokkal, és jó talajadottságokkal rendelkező, emiatt nagy gyümölcstermesztő hagyományokkal rendelkező - magyar-osztrák határszélen fekvő, alig  200 lelkes kis faluban Horvátlövőn létesült. A P.W. Kft. fő profilja a faiskolai termesztés. Mintegy 70 hektáron állít elő alma, körte, cseresznye, szilva és rózsa alanyokat. A korszerű holland technológiának, a kedvező környezeti adottságoknak, a minőségorientált termesztésnek, valamint az első osztályú bázis alapanyagnak köszönhetően a termesztett növények a legkényesebb igényeket is kielégítik. Ezáltal szinte egész Európában értékesíti az OMMI által ellenőrzött alanyokat. A cég a minőség fenntartása mellett jelentős erőfeszítéseket tesz a folyamatos fejlesztésre. A faiskola léte Horvátlövő számára is fontos, hiszen munkahelyet teremt, valamint a korszerű gépparkja révén a mezőgazdasági bérmunkákban is kiszolgálja a mezőgazdasági vállalkozókat és őstermelőket.

* A kis képekre kattintva megnézheti azokat nagyban is!Név: Schlaffer Tamás
Cím: 9796 Horvátlövő, 48-as utca 31.
Telefon: +36 94/351 491
Mobil: 20 2159 568
Profil: Földmunkák

A vállalkozás korszerű technológiai háttérrel és magas színvonalú szakmai felkészültséggel cégek és magánszemélyek által végeztetett beruházások, közmű kivitelezések, vízelvezető rendszerek és tereprendezések földmunkáinak gépi végzésére szakosodott.

oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   
HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


KERESŐ   

GASZTRONÓMIA   
Étterem
Söröző, borozó


GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás

 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail